Markus Torgeby hade en lovande framtid som långdistanslöpare men valde istället att tillbringa fyra år ensam i den jämtländska skogen, vilket dokumenterades i SVTs dokumentär ”Löparen”. Uppföljaren ”Löparens väg” skildrar Markus Torgebys liv och livsstil idag. Hans tid i skogen förändrade hans syn på livet och gav honom insikter om hur det moderna livet påverkar människan negativt genom stress och press från omgivningen. De åren i skogen gav honom tid för eftertanke och reflektion över hur han ville leva sitt liv framöver.

Under hösten 2023 kan du följa Markus i SVTs dokumentärserie ”Husdrömmar” i tre avsnitt, där han och hans familj bygger sin lilla stuga. Programmet har premiär den 26:e oktober.

Under åren har Markus haft förmånen att föreläsa för stora och små företag. Men väldigt sällan anordnat egna föreläsningar – förrän nu!  Markus Torgebys unika blandning av berättande och motiverande tal har gjort honom till en eftertraktad talare både i Sverige och internationellt.

Med sin genuina personlighet och otroliga berättarförmåga fortsätter han att inspirera och påverka individer genom sina ord, uppmuntra dem att omfamna sina egna personliga resor och finna styrka mitt i motgångar.

”Jag föreläser om vägen in till hjärtat. Om att vi människor redan har allt. Om vägen in till det som är viktigt på riktigt, det som ligger bortanför konsumtion och prestation. Jag pratar inte om lycka och om hur du skall tjäna mer pengar. Jag pratar om mening och det som är kärnan i att vara människa”. 

Rulla till toppen