Hoppa till innehåll

Om Markus Torgeby

Markus Torgeby hade en lovande framtid som långdistanslöpare men valde istället att tillbringa fyra år ensam i den jämtländska skogen, vilket dokumenterades i SVT:s dokumentär ”Löparen”. Uppföljaren ”Löparens väg” skildrar Markus Torgebys liv och livsstil idag. Markus har skildrat uppväxten och åren i skogen i boken ”Löparens hjärta” som blev en storsäljare både i Sverige och internationellt. Hans tid i skogen förändrade hans syn på livet och gav honom insikter om hur det moderna livet påverkar människan negativt genom stress och press från omgivningen. De åren i skogen gav honom tid för eftertanke och reflektion över hur han ville leva sitt liv framöver.

I dag lever Markus tillsammans med Frida och deras tre döttrar nära Åre, inte långt från den plats där han tillbringade åren ensam. Markus och Frida har tillsammans gett ut böckerna ”Sova ute” och ”En plats på jorden”.

Under 2024 gör Markus debut som sommarvärd i Sommar i P1. Avsnittet sänds den 1 augusti. Året innan kunde man följa Markus i SVT:s dokumentärserie ”Husdrömmar” i tre avsnitt, där han och hans familj bygger sin lilla stuga. Programmet hade premiär i oktober och finns att se här.

Under åren har Markus Torgeby haft förmånen att föreläsa för stora och små företag. Markus unika blandning av berättande och motiverande tal har gjort honom till en eftertraktad talare både i Sverige och internationellt.

Med sin genuina personlighet och otroliga berättarförmåga fortsätter han att inspirera och påverka individer genom sina ord, uppmuntra dem att omfamna sina egna personliga resor och finna styrka mitt i motgångar.

”Jag föreläser om vägen in till hjärtat. Om att vi människor redan har allt. Om vägen in till det som är viktigt på riktigt, det som ligger bortanför konsumtion och prestation. Jag pratar inte om lycka och om hur du skall tjäna mer pengar. Jag pratar om mening och det som är kärnan i att vara människa”. 

Föregående bild
Nästa bild