Hoppa till innehåll

Boka föreläsning

Att få huvudet att sitta på kroppen - boka föreläsning med Markus Torgeby

En föreläsning om vikten av att prioritera och observera din mentala hälsa. Hur landar du ditt huvud på kroppen i en värld som bara snurrar fortare?

 

 

I dagens samhälle matas vi med enormt mycket information varje dag. Huvudet är motorn i allt. Motivation, drivkraft och kreativitet. För att kunna göra medvetna val behöver huvudet vara i fas. Om du blir trött och sliten i din motor och riskerar utbrändhet och annan psykisk utmattning blir det väldigt svårt att vara människa. Vi jobbar inte fler timmar per dag idag men är mer sjuka och stressade än någonsin. 

 

Idag tar vi emot alldeles för mycket osorterad information. Huvudet slutar funka som det ska och återhämtningen blir svår i detta brus. 1-2 timmar per dag utan uppkoppling ger så mycket lugn. Men hur går det till? Att skapa utrymme för pauser, distans och ställtid.

Jag föreläser om vägen in till hjärtat. Om att vi människor redan har allt. Om vägen in till det som är viktigt på riktigt, det som ligger bortanför konsumtion och prestation. Jag pratar inte om lycka och om hur du skall tjäna mer pengar. Jag pratar om mening och det som är kärnan i att vara människa, säger Markus.

Markus Torgebys unika blandning av berättande och motiverande föreläsning har gjort honom till en eftertraktad talare både i Sverige och internationellt.

 

Med sin genuina personlighet och otroliga berättarförmåga fortsätter han att inspirera och påverka individer genom sina ord, uppmuntra dem att omfamna sina egna personliga resor och finna styrka mitt i motgångar.

 

 

Markus Torgeby är författare och föreläsare som 2024 gör debut som Sommarvärd i P1 den 1 augusti.

Markus är dessutom aktuell med boken En plats på jorden, där vi får följa arbetet när han bygger en stuga för familjen i väglöst land. De tolv kvadrat­meterna saknar el och rinnande ­vatten –  men har en värmande kamin och vidunderlig utsikt över fjällen.

Vi har också fått se Markus i SVT:s produktion Husdrömmar dokumentär Att bära ett hus. I tre avsnitt följer vi Markus och hans familj och bygget av stugan.

Föregående bild
Nästa bild